Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies salotos su pomidorų padažu
Ekspertų pastebėjimais, romėnai pirmieji pradėjo ruošti salotas. Tačiau dabartine prasme salotos su majonezu ir delikatesais gimė Rusijoje. Mokslininkai dėl to ginčijasi, nes būtent prancūzų virėjo Maskvoje paruoštos "Olivjė", į kurias pridėta "Provanso" padažo, tai yra - šiuolaikinio majonezo, padėjo pagrindą įvairioms mėsos, žuvies ir daržovių salotoms. Tačiau neabejotina, kad būtent prancūzai, pasižymintys ypatingu rafinuotu skoniu, pakylėjo salotas į išskirtinių patiekalų rangą.
Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi 5-6 minutes pakepinkite tarkuotas morkas ir pjaustytą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Nulupkite kiaušinius nuo lukštų. Sutarkuokite juos smulkia tarka. Sumaišykite penkis valgomuosius šaukštus grietinės su dviem arbatiniais šaukšteliais sojų padažo.
Žingsnis 3
Šprotus sutrinkite šakute ir pusę jų sudėkite į lėkštės, kurioje patiekite salotas, dugną. Ant viršaus sudėkite likusią pusę pakepintų ir atvėsintų svogūnų ir morkų. Ant viršaus užberkite supjaustytą kiaušinį.
Žingsnis 4
Tada uždėkite kitą sluoksnį likusių šprotų. Ant viršaus dėkite svogūnus ir morkas. Viską kruopščiai aptepkite grietine ir sojų padažu.
Žingsnis 5
Viršutinį sluoksnį tolygiai apibarstykite smulkiai sutarkuotu kiaušiniu. Palikite salotas 5 minutes kambario temperatūroje.
Kategorijos