Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su pupelėmis
Žuvies salotos su pupelėmis yra itališkos virtuvės patiekalas. Dažniausiai ruošiamos su tunu. Klasikiniame recepte naudojamos plonos baltosios pupelės cannellini, kurių paviršius švelnus, šiek tiek aliejingas, o skonis - riešutinis. Jei tokios rūšies nerandate, naudokite paprastas baltąsias pupeles. Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Patiekalą atgaivins saliero stiebas. Kokybiški salierai yra malonaus kvapo, tvirti sodriai žalios spalvos stiebai.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, atskirkite pluoštais. Alyvuoges supjaustykite apskritimais, susmulkinkite saliero stiebą ir petražoles. Tuną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite sultis. Sumaišykite jas su alyvuogių aliejumi, jūros druska, šviežiai maltais pipirais ir smulkintomis petražolėmis ir stipriai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Sumaišykite cannellini su tunu, salierais, alyvuogėmis ir svogūnais. Supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos