Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su ryžiais ir agurkais
Šios salotos yra neįprastas patiekalas, paruoštas iš konservuotos sairos, ryžių ir daržovių. Užkandis pagardinamas grietine, todėl tampa švelnesnis. Malonus salotų poskonis išgaunamas ir dėl neįprasto citrinų sulčių ir sojų padažo mišinio, kuriame marinuojami svogūnai. Patiekalas įgauna pikantišką skonį ir lengvą rūgštelę. Beje, iš pradžių salotos buvo ruošiamos žalumynų pagrindu, tačiau žuvis pradėta naudoti palyginti neseniai - XIX a. pabaigoje.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti patiekalą. Raudonąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į gilų dubenį, supilkite citrinos sultis, sojų padažą ir aliejų ir išmaišykite. Agurką supjaustykite nedideliais griežinėliais arba kubeliais, o kalendrą susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Išvirtus ryžius lengvai nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite skysčio perteklių ir perkelkite į gilų indą. Į tą patį indą sudėkite žuvį, kiaušinius, agurką, svogūną ir žoleles ir sumaišykite. Po to salotas pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska, įpilkite grietinės ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos