Žuvies salotos su ryžiais ir agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Žuvies salotos su ryžiais ir agurkais

Šios salotos yra neįprastas patiekalas, paruoštas iš konservuotos sairos, ryžių ir daržovių. Užkandis pagardinamas grietine, todėl tampa švelnesnis. Malonus salotų poskonis išgaunamas ir dėl neįprasto citrinų sulčių ir sojų padažo mišinio, kuriame marinuojami svogūnai. Patiekalas įgauna pikantišką skonį ir lengvą rūgštelę. Beje, iš pradžių salotos buvo ruošiamos žalumynų pagrindu, tačiau žuvis pradėta naudoti palyginti neseniai - XIX a. pabaigoje.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su ryžiais ir agurkais Žingsnis 1
Pradėkite ruošti patiekalą. Raudonąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į gilų dubenį, supilkite citrinos sultis, sojų padažą ir aliejų ir išmaišykite. Agurką supjaustykite nedideliais griežinėliais arba kubeliais, o kalendrą susmulkinkite.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su ryžiais ir agurkais Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Išvirtus ryžius lengvai nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite skysčio perteklių ir perkelkite į gilų indą. Į tą patį indą sudėkite žuvį, kiaušinius, agurką, svogūną ir žoleles ir sumaišykite. Po to salotas pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska, įpilkite grietinės ir dar kartą gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos