Salotos su konservuotu tunu ir ryžiais tinka ir sotiems pietums darbo dienomis, ir šventiniam stalui. Salotoms naudokite konservuotą tuną savo sultyse. Ieškokite sveikos filė - "salotinis" tunas yra malta mėsa, kurioje gali būti kaulų, odelės ir vidurių. Tunas gyvena šiltuose vandenyse, Rusijoje jis negaminamas. Jei ant skardinės nurodyta rusiška produkcija, tikėtina, kad konservai pagaminti iš šaldytų žaliavų. Tokia žuvis bus sausesnė. Kokybiški žuvies konservai nėra kartūs ir neturi rūgštaus poskonio.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, jį pasūdykite. Virkite ryžius ant silpnos ugnies 20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į dubenį su žuvimi sudėkite smulkintus kiaušinius, ryžius, agurkus ir krapus. Į juos suberkite kukurūzus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Padažą pasigaminkite prieš patiekdami. Į salotas įpilkite majonezo ir išmaišykite. Prieš patiekdami palikite salotas 1 valandą pastovėti šaldytuve.