Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su ryžiais ir morkomis
Žuvies salotos yra neatsiejama milijonų šeimininkių šventinio stalo dalis. Paprastai joms gaminti naudojami žuvies konservai. Tai leidžia supaprastinti receptą ir padaryti jį prieinamesnį žmonėms, kurie neturi galimybės daug laiko praleisti prie viryklės. Pridėjus ryžių ir morkų, žuvies salotos tampa sveikesnės, skanesnės ir sotesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius nulupkite, padalykite į trynius ir baltymus, tada kiekvieną dalį sutarkuokite į skirtingus indelius: baltymus - stambia tarka, trynius - smulkia tarka. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Ant tos pačios tarkos kitame inde sutarkuokite marinuotus agurkus. Susmulkinkite svogūną, atidarykite skardinę ir šakute sutrinkite šprotus iki vientisos masės, perkelkite juos į lėkštę.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Ant plokščio indo uždėkite kepimo žiedą ir sudėkite į jį ingredientus sluoksniais tokia tvarka: šprotus, sumaišytus su svogūnais, ryžius, agurkus, baltymus, morkas. Kiekvieną sluoksnį lengvai aptepkite majonezu. Salotų viršų apibarstykite tarkuotu kiaušinio tryniu.
Kategorijos