Publikavimo data: 2025-08-19
Žuvies salotos su ryžiais ir žirneliais
Šios salotos puikiai tinka lengviems pusryčiams, kai vietoj įprastos kiaušinienės gaminsime omletą su žuvies salotomis, virtais ryžiais ir žirneliais. Vienintelis dalykas - teks anksti keltis, nes tai užtruks, tačiau pusryčiai bus labai sotūs, todėl ilgai nereikės rūpintis pietumis. Skirtingai nuo klasikinių amerikietiškos virtuvės suktinukų ir kiaušinių suktinukų, salotų įdaras čia yra šiltas, o ne išsilydęs.
Žingsnis 1
Agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais. Iš žuvies išimkite kaulus ir odą ir smulkiai supjaustykite salotų įdarui.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir pieną, suplakite mikseriu. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant jo supilkite omletą. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki žemos. Kepkite omletą, kol visiškai iškeps, 10-15 minučių. Tuo tarpu atskirame dubenyje sumaišykite salotų įdarą: ryžius, agurkus, žuvį ir žaliuosius žirnelius. Įdarą sudėkite ant omleto viršaus.
Žingsnis 3
Į omletą įvyniokite įdarą ir nuimkite nuo kaitlentės.
Žingsnis 4
Patiekalas paruoštas ir gali būti patiekiamas.
Kategorijos