Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su silke, klasikinis receptas
Žuvies salotos yra puiki alternatyva salotoms su vištiena ar jautiena. Ruošiant žuvies salotas su majonezu, pirmenybę geriau teikti liesoms jūros žuvims. Tačiau jei salotose bus virtų ryžių arba bulvių, jos į save priims ir žuvies, ir majonezo riebalų perteklių. Į tokias salotas galite dėti ir riebios žuvies. Salotose su bulvėmis ir marinuotais agurkais žuvis puikiai papildo kitų ingredientų skonį. O žalias obuolys patiekalui suteikia malonios rūgštelės.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Susmulkinkite svogūną, sudėkite jį į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nusunkite verdantį vandenį ir į svogūną įpilkite acto, druskos ir cukraus, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis. Marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais. Obuolį smulkiai supjaustykite ir pagardinkite trupučiu druskos, palikite marinuotis 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite bulves, svogūnus, marinuotus agurkus, silkę ir obuolius. Įpilkite majonezo. Viską gerai išmaišykite. Išdėliokite salotas į salotines.
Kategorijos