Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su skrebučiais
Saira arba sardinella salotos gali būti patiekiamos kaip pyragas, kuriam naudojami vafliniai pyragaičiai. Jie yra neutralaus skonio, todėl gali būti naudojami tiek saldiems patiekalams, tiek salotoms ir pagrindiniams patiekalams. Pirmenybę teikite žuvies filė aliejuje arba savo sultyse. Konservuotos žuvies gabaliukai turi būti lygūs, aliejus gelsvas ir beveik skaidrus. Saira yra riebi vandenynų žuvis, kurioje yra omega-3 ir omega-6 rūgščių, fosforo, B ir D grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies kremą. Sudėkite žuvį į dubenį ir sutrinkite ją šakute. Tada įpilkite 8 valgomuosius šaukštus majonezo ir smulkintų krapų. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite sūrio drožles su česnaku ir supilkite likusį majonezą. Pagardinkite pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite žuvies salotas. Į lėkštę dėkite vaflinio pyrago lakštą, aptepkite jį žuvies kremu, dėkite kitą vaflinį lakštą ir sūrio kremo sluoksnį. Vaflinių plokštelių padėtį geriau keisti. Taip salotos bus lygios. Per kiekvieną sluoksnį vaflinį pyragą klokite horizontaliai, paskui vertikaliai. Dėkite keturis sluoksnius, pakaitomis žuvies ir sūrio kremo. Tada ant sūrio uždėkite plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus. Toliau kartokite sluoksnius, paskutinio pyrago viršų aptepkite sūrio kremu, nusiųskite į šaldytuvą nakčiai.
Kategorijos