Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su skumbre, bulvėmis ir morkomis
Sluoksniuotos tešlos salotoms su skumbre ruošti rinkitės šviežią žuvį. Ant jos neturėtų būti apnašų ir geltonų dryžių. Skumbrės mėsa yra tankios konsistencijos, ją sunku atskirti nuo kaulų. Salotoms skirtos daržovės turėtų būti paruoštos su lupena. Skirtingas jų rūšis dėkite virti atskirai, taip jos išlaikys savo skonį. Bulves ir morkas bus daug lengviau nulupti, jei iš karto po to, kai jas minutę pavirsite šaltame vandenyje. Kad kepti svogūnai būtų auksiniai, apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį salotoms. Sudėkite žuvies gabalėlius į puodą ir užpilkite vandeniu. Įberkite pipirų žirnelių ir lauro lapų, jei reikia, įberkite druskos. Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių. Išvirtą skumbrę atvėsinkite, nulupkite odą ir kaulus. Padalykite į mažus gabalėlius.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tai užtruks apie 4-5 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Į negilią lėkštę su vertikaliomis sienelėmis sudėkite pūstų salotų su skumbre. Iš anksto patepkite ją augaliniu aliejumi. Pirmiausia sudėkite skumbrės gabalėlius. Žuvį ištepkite majonezu. Toliau paskleiskite morkų sluoksnį, aptepkite majonezu. Kitą sluoksnį sudėkite kepintus svogūnus ir bulves, aptepkite majonezu. Produktų sluoksnius kaitaliokite tol, kol jie baigsis.
Kategorijos