Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė
Lengvos dietinės žuvies salotos su sūriu, kurias galima gaminti iš bet kokios žuvies: baltos arba raudonos. Idealiai tinka lašiša, lydeka ir menkė. Baltoje žuvyje yra daugiau baltymų, ji sausesnė. Dėl šios priežasties baltos žuvies patiekalams reikia daugiau padažo. Raudona žuvis yra sultingesnė. Tiek baltai, tiek raudonai žuviai tinka kreminiai arba citrinų padažai. Salotoms naudokite kietąjį sūrį, neturintį ryškaus skonio, kad jis suteiktų salotoms tinkamą tekstūrą ir netrukdytų kitų maisto produktų skoniui.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvies filė pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Išvirusią žuvį virkite 15-20 minučių. Tada atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis su alyvuogių aliejumi. Į šį mišinį įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio.
Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Į pjaustytus kiaušinius sudėkite tarkuotą sūrį, agurką, aisbergą. Paskutiniame posūkyje sudėkite smulkiai supjaustytą žuvį. Apšlakstykite padažu.
Kategorijos