Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė

Lengvos dietinės žuvies salotos su sūriu, kurias galima gaminti iš bet kokios žuvies: baltos arba raudonos. Idealiai tinka lašiša, lydeka ir menkė. Baltoje žuvyje yra daugiau baltymų, ji sausesnė. Dėl šios priežasties baltos žuvies patiekalams reikia daugiau padažo. Raudona žuvis yra sultingesnė. Tiek baltai, tiek raudonai žuviai tinka kreminiai arba citrinų padažai. Salotoms naudokite kietąjį sūrį, neturintį ryškaus skonio, kad jis suteiktų salotoms tinkamą tekstūrą ir netrukdytų kitų maisto produktų skoniui.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvies filė pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Išvirusią žuvį virkite 15-20 minučių. Tada atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis su alyvuogių aliejumi. Į šį mišinį įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio.

Žingsnis 3

Žuvies salotos su sūriu ir žuvies filė Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Į pjaustytus kiaušinius sudėkite tarkuotą sūrį, agurką, aisbergą. Paskutiniame posūkyje sudėkite smulkiai supjaustytą žuvį. Apšlakstykite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos