Žuvies salotos su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Žuvies salotos su sviestu

Džiovintos silkės ir burokėlių salotos su alyvuogių aliejaus padažu - tai lengva rūgštaus skonio vakarienė. Sūdymas yra pats švelniausias būdas paruošti žuvyje gausias riebalų rūgštis. O alyvuogių aliejus yra tikras vitaminų lobynas, kurį organizmas pasisavina 100 %. Vos vienas valgomasis šaukštas šio aliejaus, kasdien dedamas į bet kurį patiekalą, gali pagerinti odos, plaukų ir nagų būklę. Taigi žuvies ir aliejaus derinys tampa tikra stebuklinga lazdele, galinčia atjauninti organizmą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su sviestu Žingsnis 1
Iškepkite burokėlius. Burokėlius patepkite aliejumi, suvyniokite į foliją. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių. Paruoštus burokėlius atvėsinkite ir supjaustykite batonėliais.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su sviestu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, alyvuogių aliejų ir garstyčias. Įspauskite citrinos sulčių. Suplakite trintuvu.

Žingsnis 3

Žuvies salotos su sviestu Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Pjaustytus burokėlius, obuolį, svogūną ir silkę užpilkite padažu, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos