Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos su sviestu
Džiovintos silkės ir burokėlių salotos su alyvuogių aliejaus padažu - tai lengva rūgštaus skonio vakarienė. Sūdymas yra pats švelniausias būdas paruošti žuvyje gausias riebalų rūgštis. O alyvuogių aliejus yra tikras vitaminų lobynas, kurį organizmas pasisavina 100 %. Vos vienas valgomasis šaukštas šio aliejaus, kasdien dedamas į bet kurį patiekalą, gali pagerinti odos, plaukų ir nagų būklę. Taigi žuvies ir aliejaus derinys tampa tikra stebuklinga lazdele, galinčia atjauninti organizmą.
Žingsnis 1
Iškepkite burokėlius. Burokėlius patepkite aliejumi, suvyniokite į foliją. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių. Paruoštus burokėlius atvėsinkite ir supjaustykite batonėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, alyvuogių aliejų ir garstyčias. Įspauskite citrinos sulčių. Suplakite trintuvu.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Pjaustytus burokėlius, obuolį, svogūną ir silkę užpilkite padažu, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių.
Kategorijos