Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su svogūnais
Baltoji žuvis laikoma dietiniu produktu, nes joje yra nedaug riebalų. Tai optimalus lengvos vakarienės pasirinkimas tiems, kurie saugo savo figūrą. Baltojoje žuvyje yra rekordiškai daug baltymų ir kitų vertingų mikroelementų. Tai dar viena svarbi priežastis įtraukti žuvį į savaitės racioną. Žuvis puikiai tinka kepti keptuvėje ar ant grotelių, naudoti kaip sriubos ir žuvienės pagrindą, taip pat kaip įvairių salotų dalį. Žuvies salotos su svogūnais ir kiaušiniais yra itin paprastai paruošiamos, tačiau labai skanios.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite ją į puodo dugną. Užpilkite agurkų sūrymu. Uždėkite ant ugnies ir virkite 7 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite. Tuomet išvalykite žuvį nuo kaulų ir susmulkinkite filė į dubenį. Svogūną ir kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius ir svogūnus sudėkite į žuvį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustykite krapus ir kubeliais supjaustykite pomidorus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite žuvies mišinio sluoksnį. Ant viršaus užpilkite majonezo. Tada sluoksnius kartokite tokiu pat būdu, kol baigsis salotų masė. Turėtų gautis 3-4 sluoksniai. Ant viršaus padarykite majonezo tinklelį.
Kategorijos