Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su vafliniais pyragėliais
Prie šventinio stalo svečius nustebins neįprastas žuvies salotų patiekimas pyrago su vaflių plutele pavidalu. Šios originalios ir įspūdingos salotos bet kuriai šeimininkei pareikalaus mažiausiai laiko ir pastangų. Nepamirškite pasiruošti torto įkloto arba didelio plokščio indo. Jums taip pat reikės 1 pakuotės vaflinių paplotėlių, kuriuos sudaro 5-6 vienetai. Patiekalą galite papuošti pagal skonį - recepte šiam tikslui naudojamas pomidoras, tačiau vietoj jo galite išdėlioti, pavyzdžiui, korėjietiškų morkų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Šakute sutrinkite sairą ir aliejų. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su žuvimi. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Morkas, baltymus, sūrį ir trynius sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Ant pyrago padėklo uždėk vaflinį pyragą, aptepk jį majonezu ir ant jo išdėliok sairą bei svogūnus. Uždėkite kitą pyragą, aptepkite jį majonezu, paskleiskite ant jo morkas ir lengvai pasūdykite. Tada išdėliokite dar 3 papločius, patepkite juos majonezu ir pakaitomis apibarstykite atitinkamai tarkuotų baltymų, sūrio ir trynių sluoksniu. Išdėliokite paskutinį pyragą, jo viršų ir šonus patepkite majonezu ir apibarstykite krapais. Padėkite patiekalą porai valandų į šaldytuvą.
Kategorijos