Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su virtais ryžiais
Šios sluoksniuotos salotos su konservuota rausvąja lašiša, virtais ryžiais, šviežiais agurkais, keptomis morkomis ir marinuotais svogūnais tinka bet kokioms šventėms. Šį patiekalą galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą, ir kaip salotas. Beje, svogūnų nebūtina marinuoti, jei nemėgstate salotų rūgštumo. Taip pat nepamirškite patiekalo 1,5 valandos padėti į šaldytuvą, prieš tai jį uždengę maistine plėvele. Taip salotos gerai susigers ir įsigers.
Žingsnis 1
Apkepkite morkas. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas, įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir kepkite 8 min. Tada perkelkite į dubenį ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, užpilkite citrinos sultimis, papipirinkite ir palikite marinuotis. Rausvąją lašišą sutrinkite šakute. Smulkiai supjaustykite agurkus ir krapus, sumaišykite juos.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į salotinę dėkite sluoksnį ryžių, pasūdykite, tada dėkite sluoksnius rausvosios lašišos, svogūnų, morkų ir agurkų su žolelėmis, kiekvieną sluoksnį patepkite trupučiu majonezo. Uždenkite salotas maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5 valandos.
Kategorijos