Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su virtais žirneliais ir ryžiais
Virtus žirnius ir ryžius galima naudoti ne tik kaip garnyrą, bet ir kaip salotas su konservuota žuvimi. Vartokite bet kokius žuvies konservus aliejuje. Vartokite ilgagrūdžius ryžius, jie yra trapesni. Žirnius iš vakaro pamirkykite vandenyje, tada išvirkite ir šiek tiek padžiovinkite ant keptuvės. Salotoms gaivaus skonio suteiks rūgštus obuolys. Kokybiški žirniai turėtų būti geltonos arba žalios spalvos, be kenkėjų pažeidimų ir tamsių dėmių. Rinkitės produktą, kurio galiojimo laikas nėra pasibaigęs.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite žirniais. Sudėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės, įberdami truputį druskos, apie 30-40 minučių. Tada nusunkite skystį į atskirą indą. Nusausinkite žirnius ant sausos keptuvės ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Ryžius virkite skystyje, likusiame po žirnių virimo, kol suminkštės (apie 20-25 min.). Jei skysčio nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Tada ryžius nuplaukite karštu vandeniu, sudėkite ant sietelio ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Kol grūdai verda, pasirūpinkite likusiais ingredientais. Obuolį ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite žuvies konservus, jei reikia, išimkite kaulus.
Žingsnis 4
Sudėkite ingredientus. Žirnius ir ryžius sudėkite į gilų salotinį dubenį, suberkite konservuotus žirnelius, svogūnus ir obuolių kubelius, supilkite aliejų iš konservuotų žirnelių, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Kategorijos