Žingsnis 1
Paruoškite žuvį ir daržoves. Skumbrę išvirkite pasūdytame vandenyje. Tai užtruks ne ilgiau kaip 15-20 minučių. Atvėsinkite. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Kol žuvis verda, į kitą puodą sudėkite susuktus pomidorus, morkas, svogūnus, paprikas. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus, maišydami virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotas žiemai. Skumbrę sudėkite į puodą su daržovėmis. Supilkite aliejų. Įberkite druskos, cukraus, acto, lauro lapų, visų rūšių pipirų, kalendros ir hmeli-suneli. Vėl užvirinkite ir virkite dar 30 minučių. Išpilstykite salotas į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn. Uždenkite 2-3 šiltomis antklodėmis. Palikite 24 valandas atvėsti šiltai. Tada perkelkite į vėsią vietą.