Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos žiemai
Dar skanesnį lecho galite padaryti į jį pridėję žuvies. Toks užkandis būna daug sotesnis ir sveikesnis nei įprasti žuvies konservai. Gaminti galima bet kokią žuvį. Žuvies salotas žiemai patogu ruošti iš skumbrės, kuri lengvai ir greitai išvaloma. Kad darbas nenueitų veltui, kruopščiai sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Tai daroma tam, kad užkandis nefermentuotų, o indas nesprogtų nuo temperatūrų skirtumo išpilstant karštą žuvies ir daržovių mišinį į butelius.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį ir daržoves. Skumbrę išvirkite pasūdytame vandenyje. Tai užtruks ne ilgiau kaip 15-20 minučių. Atvėsinkite. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Kol žuvis verda, į kitą puodą sudėkite susuktus pomidorus, morkas, svogūnus, paprikas. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus, maišydami virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotas žiemai. Skumbrę sudėkite į puodą su daržovėmis. Supilkite aliejų. Įberkite druskos, cukraus, acto, lauro lapų, visų rūšių pipirų, kalendros ir hmeli-suneli. Vėl užvirinkite ir virkite dar 30 minučių. Išpilstykite salotas į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn. Uždenkite 2-3 šiltomis antklodėmis. Palikite 24 valandas atvėsti šiltai. Tada perkelkite į vėsią vietą.
Kategorijos