Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotų su bulvėmis receptas
Šios žuvies salotos geriau žinomos kaip "Mimoza". Jos atsirado Sovietų Sąjungoje XX a. septintajame dešimtmetyje. Klasikiniame gaminio variante iš pradžių nebuvo nei morkų, nei bulvių, o tik kiaušiniai, sūris, svogūnai, majonezas ir būtinai konservuota žuvis savo sultyse. Po kurio laiko išpopuliarėjo variantas su bulvėmis ir morkomis - taip salotos tapo tirštesnės ir įdomesnės. Salotos gavo "Mimozos" pavadinimą dėl virto trynio, kuris yra paskutinis sluoksnis ir primena mimozos žiedus.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Sudėkite bulves ir morkas į puodą, užpilkite vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų daržoves. Užvirus, virkite daržoves 20-25 minutes, kol suminkštės. Daržoves atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir virkite 10 minučių. Išvirusius kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite, kol atvės. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų, atskirkite baltymus ir trynius. Kiaušinio baltymą ir trynį sutarkuokite atskirai.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į salotinę vienu sluoksniu sudėkite tarkuotas bulves. Ant viršaus užtepkite majonezo. Tada sudėkite tarkuotas morkas ir sluoksnį aptepkite majonezu. Tada sudėkite baltymus ir aptepkite majonezu. Išdėliokite žuvį ir taip pat patepkite majonezu, o pabaigoje išdėliokite trynių sluoksnį. Paruoštas salotas pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos