Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies terinas
Galbūt šiandienos patiekalas puikiai tiks norint ką nors nustebinti. Gana savotiškas terinas gali suteikti naujų emocijų, naujų pojūčių ir atverti naują skonių paletę. Šis patiekalas pelnytai sulaukė geros šlovės tarp XIX a. Europos aristokratų. Nors anksčiau šis patiekalas dėl savo maistingumo buvo skirtas paprastiems prancūzų darbininkams, netrukus jį pastebėjo aukštuomenė ir pradėjo vartoti kaip išskirtinį delikatesą.
Žingsnis 1
Pirmiausia pasirūpinkite daržovėmis. Nulupkite svogūnus ir česnakus nuo lukštų. Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite arba išspauskite česnako skilteles. Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą. Tada įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę supilkite susmulkintas daržoves. Kepkite jas ne ilgiau kaip 5 minutes.
Žingsnis 2
Žuvies filė sumalkite virtuviniu kombainu, kol susmulkinsite. Tada sudėkite keptas daržoves ir žoleles. Gautą mišinį išmaišykite. Supilkite grietinę, tada įmuškite kiaušinius. Pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos. Dar kartą visą mišinį sumaišykite virtuviniu kombainu. Po to įmaišykite krakmolą. Galiausiai viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu arba patepkite augaliniu aliejumi. Pabarstykite tarkuotais džiūvėsėliais. Tada į formą sudėkite paruoštą žuvies ir daržovių mišinį. Tolygiai paskirstykite mišinį po visą formą ir išlyginkite paviršių. Būsimą indą uždenkite folija. Dėkite formą su mišiniu į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Pirmąsias 20 minučių kepkite po folija. Tada foliją nuimkite, kad patiekalo paviršius šiek tiek paruduotų.
Kategorijos