Žuvies terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Žuvies terinas

Galbūt šiandienos patiekalas puikiai tiks norint ką nors nustebinti. Gana savotiškas terinas gali suteikti naujų emocijų, naujų pojūčių ir atverti naują skonių paletę. Šis patiekalas pelnytai sulaukė geros šlovės tarp XIX a. Europos aristokratų. Nors anksčiau šis patiekalas dėl savo maistingumo buvo skirtas paprastiems prancūzų darbininkams, netrukus jį pastebėjo aukštuomenė ir pradėjo vartoti kaip išskirtinį delikatesą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.24/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Žuvies terinas Žingsnis 1
Pirmiausia pasirūpinkite daržovėmis. Nulupkite svogūnus ir česnakus nuo lukštų. Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite arba išspauskite česnako skilteles. Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą. Tada įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę supilkite susmulkintas daržoves. Kepkite jas ne ilgiau kaip 5 minutes.

Žingsnis 2

Žuvies terinas Žingsnis 2
Žuvies filė sumalkite virtuviniu kombainu, kol susmulkinsite. Tada sudėkite keptas daržoves ir žoleles. Gautą mišinį išmaišykite. Supilkite grietinę, tada įmuškite kiaušinius. Pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos. Dar kartą visą mišinį sumaišykite virtuviniu kombainu. Po to įmaišykite krakmolą. Galiausiai viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Žuvies terinas Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu arba patepkite augaliniu aliejumi. Pabarstykite tarkuotais džiūvėsėliais. Tada į formą sudėkite paruoštą žuvies ir daržovių mišinį. Tolygiai paskirstykite mišinį po visą formą ir išlyginkite paviršių. Būsimą indą uždenkite folija. Dėkite formą su mišiniu į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Pirmąsias 20 minučių kepkite po folija. Tada foliją nuimkite, kad patiekalo paviršius šiek tiek paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos