Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies vyniotinis pitos duonoje
Pitos suktinukams gaminti galite naudoti bet kokią lengvai sūdytą žuvį. Patogu, kad jei turite nedaug žuvies, užkandis užpildys visą lėkštę, jei suktinuką supjaustysite gabaliukais. Patiekalas gaminamas kuo greičiau, iš turimų ingredientų. Tokie suktinukai papuoš jūsų šventinį stalą ir šeimos vakarienę. Puikiai tinka pusryčiams ir greitam užkandžiui darbe. Jei turite netikėtų svečių ir nežinote, ką gaminti, šis užkandis bus puiki pagalba, nes jis greitai paruošiamas ir neužima daug laiko.
Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite pasūdytame vandenyje. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti nuo lukštų, atvėsinkite juos šaltame vandenyje. Išimkite sūrį iš šaldytuvo ir sutarkuokite jį kartu su kiaušiniu vidutine tarka. Atvėsęs sūris neturėtų prilipti prie tarkos, bet jei priliptų, patepkite tarką augaliniu aliejumi, ir sūris slystelės tarkos paviršiumi.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais ant pjaustymo lentos. Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite šerdį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Nulupkite nuplauto agurko odelę, pašalinkite uodegėlę ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Peiliu susmulkinkite gerai nuplautas ir išdžiovintas šviežias žoleles.
Žingsnis 4
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius, smulkintas žoleles ir supilkite padažą. Grietinės padažą pakeiskite majonezu arba pasigaminkite savo skonio padažą. Sudėkite paprikas ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Ketvirtadalį įdaro dėkite ant vieno pitos lakšto ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite pusę žuvies ir agurkų. Ant viršaus uždėkite antrąjį pitos lakštą ir pakartokite įdarą.
Žingsnis 6
Viską tvirtai susukite į ritinį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad įgautų formą.
Kategorijos