Žuvis ir traškučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Žuvis ir traškučiai

"Fish-and-chips" yra populiarus britų greitojo maisto patiekalas. Pagal originalų receptą menkė kepama tešloje ir patiekiama su bulvytėmis. Pasigaminti lengvą ir sveiką gatvės maisto versiją yra paprasta. Bulves iškepkite orkaitėje, o žuvį iškepkite keptuvėje. Gausite mažiau kaloringą patiekalą ir neprarasite tradicinio bulvyčių ir traškučių skonio.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvis ir traškučiai Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Sudėkite bulvių griežinėlius į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite 30 minučių 215 ℃ temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Žuvis ir traškučiai Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite jogurtą su Dižono garstyčiomis, sudėkite kaparėlius, petražoles ir kajeno pipirus. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Žuvis ir traškučiai Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Atskirame dubenyje sumaišykite kviečius ir kukurūzų miltus, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Žuvis ir traškučiai Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Menkės juosteles pamerkite į padažą, tada gausiai apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštą žuvį sudėkite ant servetėlės, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos