Publikavimo data: 2024-03-30
Žuvis ir traškučiai
"Fish-and-chips" yra populiarus britų greitojo maisto patiekalas. Pagal originalų receptą menkė kepama tešloje ir patiekiama su bulvytėmis. Pasigaminti lengvą ir sveiką gatvės maisto versiją yra paprasta. Bulves iškepkite orkaitėje, o žuvį iškepkite keptuvėje. Gausite mažiau kaloringą patiekalą ir neprarasite tradicinio bulvyčių ir traškučių skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Sudėkite bulvių griežinėlius į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite 30 minučių 215 ℃ temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite jogurtą su Dižono garstyčiomis, sudėkite kaparėlius, petražoles ir kajeno pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Atskirame dubenyje sumaišykite kviečius ir kukurūzų miltus, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Menkės juosteles pamerkite į padažą, tada gausiai apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštą žuvį sudėkite ant servetėlės, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos