Publikavimo data: 2024-04-01
Žuvis sojų padaže
Žuvis sojų padaže kepama orkaitėje arba ant grotelių. Azijietiškas prieskonis iš sojos pupelių yra paprasčiausias marinatas žuviai, kuri kartu su padažu įgauna sodrų skonį ir sultingumą. Šiam patiekalui tinka bet kokia jūros žuvis: rausvoji lašiša, skumbrė, upėtakis, lašiša ir kt. Marinatas paruošiamas "greitai" ir nereikalauja ypatingų įgūdžių.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą, garstyčias, citrinos sultis ir sezamo sėklas.
Žingsnis 2
Žuvies gabalėlius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Žuvį užpilkite padažu. Palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 3
Marinuotą žuvį suvyniokite į foliją po 2-3 gabalėlius. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos