Publikavimo data: 2024-04-01
Žuvis su lenkišku padažu
Žuvis su lenkišku padažu mūsų šalyje žinoma nuo seno. Prieš daugelį šimtmečių Rusijos šiaurėje esančiame Pomorjė šis patiekalas buvo vadinamas "atsisveikinimo pomorų vakariene". Juo būdavo palydimi žvejai, išvykstantys į žvejybą. Pasak legendos, žvejo šeima šią dieną išvirdavo daug menkės, kuri būdavo pagardinama padažu iš sviesto, kiaušinių ir miltų. Klasikinis lenkiškos žuvies receptas apskritai nepasikeitė. Be to, į jo sudėtį įeina tik daržovės ir žolelės.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu sudėkite morkas, svogūnus, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Užpilkite vandeniu, pasūdykite. Užvirkite ir virkite 5-7 minutes. Į sultinį sudėkite žuvį. Virkite 7-10 minučių ant vidutinės ugnies. Išimkite žuvį ir pašalinkite iš jos kaulus. Sudėkite filė į atskirą lėkštę.
Žingsnis 2
Nupilkite stiklinę žuvies sultinio, jį perkoškite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite 1-2 minutes. Įmuškite kiaušinius, supilkite žuvies sultinį. Troškinkite 3-5 minutes, kol taps tiršti. Pabarstykite žolelėmis. Įpilkite citrinos sulčių. Padažą sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Padažą supilkite ant žuvies.
Kategorijos