Žuvis su morkomis ir majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Žuvis su morkomis ir majonezu

Mitybos specialistai tikina, kad žuvį įtraukti į savo racioną tiesiog būtina. Joje yra svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai, jodas ir įvairūs vitaminai bei mineralai. Paprasčiausias ir greičiausias būdas paruošti žuvį - iškepti ją orkaitėje. Tam galite imti paruoštą filė arba pjaustyti žuvį patys. Ją galima tiesiog marinuoti prieskoniuose arba į patiekalą pridėti daržovių. Šis receptas pareikalaus minimalių pastangų ir išlaidų, tačiau gausite sultingą ir minkštą patiekalą.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
354 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Sezamas, žuvis, kiaušinis.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 1
Žuvies filė pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.

Žingsnis 2

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 2
Aptepkite žuvį majonezu ir palikite marinuotis 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 3
Kol žuvis marinuojama, nulupkite morkas ir stambiai sutarkuokite.

Žingsnis 4

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 5

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite tarkuotas morkas.

Žingsnis 6

Žuvis su morkomis ir majonezu Žingsnis 6
Žuvies filė dėkite ant tarkuotų morkų sluoksnio ir 30 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, pomidorų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos