Publikavimo data: 2024-03-24
Žuvis su morkomis ir majonezu
Mitybos specialistai tikina, kad žuvį įtraukti į savo racioną tiesiog būtina. Joje yra svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai, jodas ir įvairūs vitaminai bei mineralai. Paprasčiausias ir greičiausias būdas paruošti žuvį - iškepti ją orkaitėje. Tam galite imti paruoštą filė arba pjaustyti žuvį patys. Ją galima tiesiog marinuoti prieskoniuose arba į patiekalą pridėti daržovių. Šis receptas pareikalaus minimalių pastangų ir išlaidų, tačiau gausite sultingą ir minkštą patiekalą.
Žingsnis 1
Žuvies filė pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
Žingsnis 2
Aptepkite žuvį majonezu ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Kol žuvis marinuojama, nulupkite morkas ir stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite tarkuotas morkas.
Žingsnis 6
Žuvies filė dėkite ant tarkuotų morkų sluoksnio ir 30 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos