Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvų cholodetai
Žuvų cholodetai žinomi nuo seniausių laikų. Žvejai jį ruošdavo žiemą. Žuvies sriubą jie virdavo 3-4 valandas ir galiausiai gaudavo geliančią medžiagą. Todėl neskubėkite išmesti žuvies spyglių, uodegų ir galvų. Jei juos panaudosite, galėsite pasigaminti šaltibarščių be želatinos. Šiame patiekale gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų komplekso. Jis įrodomas esant medžiagų apykaitos sutrikimams, aterosklerozei, hipertenzijai.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį ir daržoves. Sudėkite žuvį ir daržoves į puodą. Įberkite druskos, prieskonių ir žuvies prieskonių. Užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 30 minučių. Išimkite žuvį ir daržoves. Galvą palikite sultinyje.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį ir žuvį. Kai žuvis atvės, atskirkite mėsą nuo kaulų. Į sultinį sudėkite griaučius. Virkite jį dar 40 minučių. Sultinį perkoškite per sietelį ir marlę.
Žingsnis 3
Baigti virti šaltibarščius. Išdėliokite žuvį formelėse. Iš morkų išpjaukite gėlytes ir uždėkite jas ant žuvies. Užpilkite sultiniu. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos