Publikavimo data: 2024-06-13
Abrikosų pjaustymas
Mėsa visada skani, kai ji gaminama su šviežiais vaisiais, pavyzdžiui, abrikosais. Abrikosus į Europą iš Azijos atvežė Aleksandras Didysis, o Armėnija ilgą laiką buvo laikoma abrikosų gimtine. Šiandien abrikosų auginimo lyderė yra Turkija. Tačiau šis vaisius auga ir ne tokio šilto klimato šalyse, pavyzdžiui, Sibire, tačiau ten abrikosai yra kieti ir rūgštūs, todėl praktiškai nevalgomi.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Kiekvieną mėsos gabalą pasūdykite ir papipirinkite. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite mėsos gabalėlius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite abrikosų padažą. Sudėkite abrikosus į puodą, suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Tada abrikosus sutrinkite trintuvu. Į tyrę supilkite sojų padažą ir česnaką ir išmaišykite. Padažą virkite apie 3 minutes.
Kategorijos