Publikavimo data: 2024-06-13
Krienų šaknų pjaustymas
Rusų virtuvės neįmanoma įsivaizduoti be krienų. Tai universali šakniavaisinė daržovė, kuri naudojama ne tik maistui gaminti, bet ir medicinoje bei kosmetologijoje. Jame yra daug vitaminų ir naudingų mikroelementų, kurie stimuliuoja imunitetą. Krienų šaknis geriau nei kiti prieskoniai išryškina mėsos patiekalų skonį, suteikia jiems ypatingo pikantiškumo ir sužadina apetitą.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sumaišykite smulkintą krienų šaknį, grietinę ir majonezą. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Apšlakstykite kotletus marinatu ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Kiaušinį išplakite su druska. Miltus ir džiūvėsėlius supilkite į atskirus dubenėlius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Paruoštus mėsos gabalėlius pamirkykite miltuose, tada panardinkite į plaktą kiaušinį, apibarstykite džiūvėsėliais ir dėkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių po dvi minutes ant didelės ugnies. Tada uždengkite dangčiu ir 10-15 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite susmulkintą krienų šaknį su grietine ir druska. Prieš patiekdami užpilkite ant kotletų.
Kategorijos