Publikavimo data: 2024-06-13
Rudųjų ryžių kotletas
Mėsos kotletai dažnai patiekiami su kokiu nors garnyru. Sveikos mitybos gerbėjams patiks kotletai su rudaisiais ryžiais. Rudieji ryžiai gaunami specialiai valant ryžius, kai pašalinamas šiurkštus apvalkalas, tačiau sėlenos lieka. Šie ryžiai yra sveikesni už įprastus poliruotus baltuosius ryžius, nes juose yra daugiau maistinių skaidulų, B grupės vitaminų ir baltymų.
Žingsnis 1
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir kepkite filė kotletus iš abiejų pusių po 5 minutes, kol iškeps. Iškeptus kotletus sudėkite į foliją ir prieš patiekdami suvyniokite.
Žingsnis 2
Paruoškite svogūnus. Toje pačioje keptuvėje kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs, apie 7-10 minučių. Tada suberkite cukrų, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę.
Žingsnis 3
Išvirkite ryžius. Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite likusį aliejų. Supilkite ryžius ir maišydami kepkite 2 minutes. Tada suberkite ciberžolę, išmaišykite, įberkite 1 šaukštelį druskos, puodelį vandens ir uždenkite dangčiu. Ryžius virkite 20 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos