Publikavimo data: 2024-06-13
Bruknių pjaustymas
Kaip ir visi mėsos patiekalai, kotletai dera su uogomis, pavyzdžiui, bruknėmis, kurios patiekalui suteikia neįprasto kartumo ir lengvos rūgštelės. Bruknės - šalčiui atsparus augalas, daugiausia augantis Skandinavijos šalyse ir Rusijos šiaurėje, kur bruknių patiekalai labai populiarūs. Pavyzdžiui, Švedijoje bruknių uogienė yra vienas pagrindinių nacionalinių delikatesų.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnų padažą. Į puodą supilkite pusę alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite į puodą svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai. Supilkite raudonąjį vyną ir cukrų, virkite, kol iš vyno išgaruos alkoholis. Pagardinkite 0,5 šaukštelio druskos. Svogūnus troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Ant pusės kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite svogūnų padažo ir bruknių, sulenkite pusiau ir kraštus užspauskite dantų krapštukais, tada apvoliokite mėsą miltuose ir muskato riešute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, supilkite šalavijus ir bazilikus, sudėkite mėsą ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves ant grotelių. Daržoves supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant sausos grilio keptuvės, pagardinkite trupučiu druskos.
Kategorijos