Abrikosų suflė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų suflė

Suflė - prancūziškas patiekalas, gaminamas iš kiaušinių trynių ir plaktų baltymų. Įdomu tai, kad vietoj trynių dažnai naudojami kiti ingredientai: daržovės, pieno produktai ir net mėsa. Neįprastas apetitą žadinantis desertas, kurio paruošimas užima mažiausiai laiko, - abrikosų suflė, kurio pagrindą sudaro vaisiai, kiaušiniai ir želatina. Pasirodo, jis labai švelnus ir naudingas, nes abrikosai gali sustiprinti organizmo apsaugą, atkurti širdies ritmą ir pagerinti kraujo sudėtį.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų suflė Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sumaišykite su 60 g cukraus pudros ir vienu kiaušinio tryniu. Į paruoštą mišinį supilkite kvietinius ir migdolų miltus ir rankomis išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į rutulį, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Abrikosų suflė Žingsnis 2
Iškepkite krepšelius. Kai tešla bus paruošta, išimkite ją iš šaldytuvo ir iškočiokite iki 7 mm storio. Naudodami stiklinę arba specialų nedidelio dydžio kepimo žiedą, iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tešlos apskritimus paskleiskite kepimo skardose ir 10 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.

Žingsnis 3

Abrikosų suflė Žingsnis 3
Paruoškite suflė. Šiek tiek pašildykite abrikosų uogienę ir perkoškite per sietelį. Išplakite 4 kiaušinių baltymus iki putų. Nepertraukdami plakimo, dalimis supilkite 100 g cukraus pudros ir sudėkite šiltą uogienę. Į mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną ir vėl gerai išplakite.

Žingsnis 4

Palikite patiekalą atvėsti. Paruoštą abrikosų mišinį sudėkite į konditerinį maišelį. Į kiekvieną krepšelį įdėkite po vieną konservuotą abrikosą ir suformuokite suflė kepurėlę. Dėkite krepšelius į šaldytuvą 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos