Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų suflė
Suflė - prancūziškas patiekalas, gaminamas iš kiaušinių trynių ir plaktų baltymų. Įdomu tai, kad vietoj trynių dažnai naudojami kiti ingredientai: daržovės, pieno produktai ir net mėsa. Neįprastas apetitą žadinantis desertas, kurio paruošimas užima mažiausiai laiko, - abrikosų suflė, kurio pagrindą sudaro vaisiai, kiaušiniai ir želatina. Pasirodo, jis labai švelnus ir naudingas, nes abrikosai gali sustiprinti organizmo apsaugą, atkurti širdies ritmą ir pagerinti kraujo sudėtį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sumaišykite su 60 g cukraus pudros ir vienu kiaušinio tryniu. Į paruoštą mišinį supilkite kvietinius ir migdolų miltus ir rankomis išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į rutulį, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite krepšelius. Kai tešla bus paruošta, išimkite ją iš šaldytuvo ir iškočiokite iki 7 mm storio. Naudodami stiklinę arba specialų nedidelio dydžio kepimo žiedą, iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tešlos apskritimus paskleiskite kepimo skardose ir 10 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite suflė. Šiek tiek pašildykite abrikosų uogienę ir perkoškite per sietelį. Išplakite 4 kiaušinių baltymus iki putų. Nepertraukdami plakimo, dalimis supilkite 100 g cukraus pudros ir sudėkite šiltą uogienę. Į mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną ir vėl gerai išplakite.
Žingsnis 4
Palikite patiekalą atvėsti. Paruoštą abrikosų mišinį sudėkite į konditerinį maišelį. Į kiekvieną krepšelį įdėkite po vieną konservuotą abrikosą ir suformuokite suflė kepurėlę. Dėkite krepšelius į šaldytuvą 30 minučių.
Kategorijos