Achma lėtoje viryklėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Achma lėtoje viryklėje

Sūrio pyragas achma laikomas vienu populiariausių patiekalų Gruzijoje. Klasikinis šio patiekalo receptas reikalauja tam tikrų įgūdžių, kantrybės ir laiko. Tačiau dabar jie išrado "tinginį" achma. Ji gaminama iš lavašo ir kepama daugiafunkcinėje keptuvėje. Tokiam pyragui nereikia minkyti tešlos, todėl kepimo laikas maksimaliai sutrumpėja. Savo skoniu lavašas nenusileidžia ploniems rankomis paruoštiems plokštainiams. Kepant jis įgauna tokią pat nelygią formą kaip ir virta tešla.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.81/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Achma lėtoje viryklėje Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sūrius sutarkuokite vidutine tarka ir sumaišykite. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pusę jų sudėkite į sūrį. Įmuškite kiaušinius su druska. Supilkite kefyrą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Achma lėtoje viryklėje Žingsnis 2
Iškepkite achma multicooker keptuvėje. Į dubenį įdėkite vieną pitos duonos lakštą. Kitą suplėšykite į gabalėlius ir padalykite į 3 dalis. Pirmąją iš jų panardinkite į kiaušinių mišinį. Paskleiskite pitos gabalėlius ant viso lakšto. Pabarstykite sūriu. Antrąjį lakštą pamerkite į kiaušinių mišinį ir sudėkite į dubenį, pabarstykite sūriu. Trečiąjį gabalėlį pamirkykite mišinyje ir paskleiskite ant viršaus. Viską užpilkite likusiu mišiniu. Įjunkite "Multicooker" režimą "Kepti" ir kepkite pyragą 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, žaliasis sezonas, sūrio užkandžiai, achma, tingūs naujieji metai, receptų knyga

Kategorijos