Publikavimo data: 2024-05-26
Achma lėtoje viryklėje
Sūrio pyragas achma laikomas vienu populiariausių patiekalų Gruzijoje. Klasikinis šio patiekalo receptas reikalauja tam tikrų įgūdžių, kantrybės ir laiko. Tačiau dabar jie išrado "tinginį" achma. Ji gaminama iš lavašo ir kepama daugiafunkcinėje keptuvėje. Tokiam pyragui nereikia minkyti tešlos, todėl kepimo laikas maksimaliai sutrumpėja. Savo skoniu lavašas nenusileidžia ploniems rankomis paruoštiems plokštainiams. Kepant jis įgauna tokią pat nelygią formą kaip ir virta tešla.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sūrius sutarkuokite vidutine tarka ir sumaišykite. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pusę jų sudėkite į sūrį. Įmuškite kiaušinius su druska. Supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite achma multicooker keptuvėje. Į dubenį įdėkite vieną pitos duonos lakštą. Kitą suplėšykite į gabalėlius ir padalykite į 3 dalis. Pirmąją iš jų panardinkite į kiaušinių mišinį. Paskleiskite pitos gabalėlius ant viso lakšto. Pabarstykite sūriu. Antrąjį lakštą pamerkite į kiaušinių mišinį ir sudėkite į dubenį, pabarstykite sūriu. Trečiąjį gabalėlį pamirkykite mišinyje ir paskleiskite ant viršaus. Viską užpilkite likusiu mišiniu. Įjunkite "Multicooker" režimą "Kepti" ir kepkite pyragą 50 minučių.
Kategorijos