Publikavimo data: 2024-05-25
Naudinga achma
Achma yra labai sotus riebus pyragas, kuriuo galima drąsiai maitinti tikrus turtingus vyrus. Achma gaminamas iš daugybės plonų virtos nesaldžios tešlos sluoksnių, kurie sudėti gausiai aptepami dviejų rūšių sūrymu: suluguni ir Imereti sūriu arba jų analogais. Žmonėms, kurie laikosi sveikos mitybos, yra skanus achma receptas, įdarytas neriebiu sūriu, 5 % varške ir graikišku jogurtu. Vietoj tešlos geriau naudoti ploną armėnišką lavašą.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Supjaustykite pitą šiek tiek ilgesniais gabalėliais nei formos ilgis. Kiaušinį ir jogurtą sumaišykite iki vientisos masės, šiek tiek suplakite. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su varške, padalykite į 4 porcijas.
Žingsnis 2
Iškepkite achma. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite pitą, šiek tiek ją sudėliokite į akordeoną. Pirmąjį sluoksnį patepkite kiaušinio ir jogurto mišiniu. Užtepkite šiek tiek įdaro, tolygiai paskirstydami po visą paviršių. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Paskutinį pitos sluoksnį aptepkite likusiu kiaušinių-jogurto mišiniu. Pyragą kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos