Publikavimo data: 2024-05-25
Greita achma
Achma yra garsus gruziniškas pyragas, kurį sudaro tik du ingredientai: tešla ir sūris. Kaip pagrindą galite naudoti ploną lavašą. Labai lengva pagaminti achmą iš armėniškos plonos pitos, nes nereikia atskirai minkyti ir vynioti tešlos. Kiekvieną pyrago sluoksnį sudaro lydytu sviestu arba plaktu kiaušiniu patepta pitos dalis, ant kurios plonu sluoksniu dedamas susmulkinto sūrio mišinys. Geriausiai tinka sūdyti sūriai, pavyzdžiui, Adygea, brynza, suluguni arba mocarela.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Supjaustykite pitą gabaliukais, atitinkančiais kepimo formos dydį, kad susidarytų 8 sluoksniai. Mocarelą ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, tolygiai sumaišykite. Padalykite į 8 porcijas. Kiaušinius ir kefyrą suplakite plaktuvu. Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Kepimo formos dugną patepkite ištirpintu sviestu. Į kefyro ir kiaušinių mišinį įmerkite pitos lakštą ir įdėkite į formą. Pabarstykite dalimi sūrio. Kartokite pitos ir sūrio sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Ant viršaus supilkite likusį kefyro ir kiaušinių mišinį. Kepkite achmą 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos