Achma su kiaušiniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Achma su kiaušiniu

Achma yra gruziniškas daugiasluoksnis pyragas su sūdytu sūriu, panašus į chačapuri. Tradicinis variantas gaminamas iš mielinės tešlos, kuri šiek tiek pavirinama, kad sluoksniai nesuliptų. Paprastesnis variantas - achma su kiaušiniu, varške, pitos duona ir sūriu. Tokį patiekalą pusryčiams galima greitai paruošti keptuvėje. Jums reikės trijų plonų pitos lakštų. Kad achma būtų autentiškesnė, gaminant geriau naudoti Imeretijos sūrį arba suluguni, kaip klasikiniame recepte.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma su kiaušiniu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę ir žoleles. Druska. Įmuškite kiaušinį, suplakite, lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 2

Achma su kiaušiniu Žingsnis 2
Paruoškite achmą su kiaušiniu. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi iki vidutinės ugnies. Pirmąjį pitos sluoksnį apipurkškite šaltu vandeniu ir iš karto dėkite ant įkaitinto aliejaus. Ant jo sudėkite varškės mišinį. Uždenkite kitu pitos sluoksniu. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Išklokite trečiąjį lakštą, ant viršaus užpilkite kiaušinį, kuris turi užpildyti visas ertmes. Kepkite po dangčiu 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos