Publikavimo data: 2024-05-25
Achma su kiaušiniu
Achma yra gruziniškas daugiasluoksnis pyragas su sūdytu sūriu, panašus į chačapuri. Tradicinis variantas gaminamas iš mielinės tešlos, kuri šiek tiek pavirinama, kad sluoksniai nesuliptų. Paprastesnis variantas - achma su kiaušiniu, varške, pitos duona ir sūriu. Tokį patiekalą pusryčiams galima greitai paruošti keptuvėje. Jums reikės trijų plonų pitos lakštų. Kad achma būtų autentiškesnė, gaminant geriau naudoti Imeretijos sūrį arba suluguni, kaip klasikiniame recepte.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę ir žoleles. Druska. Įmuškite kiaušinį, suplakite, lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite achmą su kiaušiniu. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi iki vidutinės ugnies. Pirmąjį pitos sluoksnį apipurkškite šaltu vandeniu ir iš karto dėkite ant įkaitinto aliejaus. Ant jo sudėkite varškės mišinį. Uždenkite kitu pitos sluoksniu. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Išklokite trečiąjį lakštą, ant viršaus užpilkite kiaušinį, kuris turi užpildyti visas ertmes. Kepkite po dangčiu 5 minutes.
Kategorijos