Publikavimo data: 2024-05-25
Achma su sluoksniuota tešla
Atsiradus šaldytai sluoksniuotai tešlai, labai supaprastėjo daugelio patiekalų gaminimas. Dabar nereikia gaišti daug laiko, kad iškočiotumėte sudėtingą tešlą. Svarbiausia teisingai atitirpinti pusgaminį ir sugalvoti, ką su juo gaminti. Vienas iš sotesnės tešlos variantų yra gruziniška achma. Tai tam tikra chačapuri rūšis. Šis patiekalas taip pat ruošiamas orkaitėje iš tešlos sluoksnių, sluoksniuotų su sūrio arba sūrio ir grietinėlės įdaru. Jam paruošti reikia naudoti mielinę tešlą be mielių.
Žingsnis 1
Paruoškite achmą. Sumaišykite kefyrą su kiaušiniais. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek ištempkite rankomis, perpjaukite pusiau. Gausite keturis sluoksnius. Plonai iškočiokite.
Žingsnis 2
Iškepkite achma. Pirmąjį sluoksnį sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Apibarstykite sūriu, ant jo supilkite kefyro ir kiaušinių mišinį. Tą patį padarykite ir su likusiais sluoksniais. Viršutinis sluoksnis sūriu ir įdaru neuždengiamas. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol paruduos.
Kategorijos