Publikavimo data: 2024-05-25
Paprasta achma
Svarbiausia ruošiant achma yra nesaldžios plonos tešlos derinys su sūriu: osetinų, brynza, suluguni arba jų mišiniu. Tešla pyragui ruošiama kaip koldūnams ir plonai iškočiojama, tam reikia laiko ir šiek tiek pastangų. Recepte "tinginiams" vietoj tešlos naudojami ploni pitos arba lazanijos lakštai. Šio pyrago skonis šiek tiek prastesnis už klasikinio pyrago, tačiau jį paruošti lengviau ir greičiau. Achma turėtų būti patiekiamas karštas, papuoštas šviežių žolelių šakelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Adygėjos sūrį, rūkytą sūrį ir suluguni sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su varške. Padalykite į 6 dalis. Išplakite kiaušinius su grietinėle. Supjaustykite pitą gabaliukais pagal kepimo formos dydį.
Žingsnis 2
Iškepkite achma. Ant dugno dėkite pirmąjį pitos sluoksnį. Aptepkite kiaušinio ir grietinėlės mišiniu. Ant viršaus užtepkite šiek tiek sūrio mišinio. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Paskutinis sluoksnis - pita, apipilta likusiu kiaušinių ir grietinėlės mišiniu. Pyragą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos