Publikavimo data: 2024-05-26
Achma orkaitėje
Achma yra laikoma chačapurio rūšimi, o Gruzijoje ji ruošiama kaip šventinis patiekalas. Tai pyragas be mielių, kurio tešla minkoma iš miltų, vandens ir kiaušinių. Norėdamos negaišti daug laiko tešlai, šiuolaikinės šeimininkės vis dažniau renkasi paprastesnį achma receptą - iš lavašo. Achma įdarui naudojami sūrūs Kaukazo sūriai. Dažniausiai achma gaminama su suluguni.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos plaktuvu. Sudėkite druską, sūrį ir grietinę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite ir iškepkite pyragą. Į formą įdėkite pitos lakštą, kad kraštai kabotų žemyn. Aptepkite jį ištirpintu sviestu. Ant pitos užtepkite dalį įdaro. Tada perpjaukite likusius du pitos lakštus per pusę ir išdėliokite juos sluoksniais, šiek tiek sutrintus, pateptus sviestu ir įdarytus. Viršutinį sluoksnį patepkite sviestu. Kraštais žemyn "uždarykite" pyragą kaip voką. Įdėkite formą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos