Achma orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Achma orkaitėje

Achma yra laikoma chačapurio rūšimi, o Gruzijoje ji ruošiama kaip šventinis patiekalas. Tai pyragas be mielių, kurio tešla minkoma iš miltų, vandens ir kiaušinių. Norėdamos negaišti daug laiko tešlai, šiuolaikinės šeimininkės vis dažniau renkasi paprastesnį achma receptą - iš lavašo. Achma įdarui naudojami sūrūs Kaukazo sūriai. Dažniausiai achma gaminama su suluguni.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.84/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos plaktuvu. Sudėkite druską, sūrį ir grietinę ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Achma orkaitėje Žingsnis 2
Surinkite ir iškepkite pyragą. Į formą įdėkite pitos lakštą, kad kraštai kabotų žemyn. Aptepkite jį ištirpintu sviestu. Ant pitos užtepkite dalį įdaro. Tada perpjaukite likusius du pitos lakštus per pusę ir išdėliokite juos sluoksniais, šiek tiek sutrintus, pateptus sviestu ir įdarytus. Viršutinį sluoksnį patepkite sviestu. Kraštais žemyn "uždarykite" pyragą kaip voką. Įdėkite formą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos