Achma su filo tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Achma su filo tešla

Filo - tai ploniausia elastinga tešla, kilusi iš Viduržemio jūros regiono (iš jos gaminama garsioji baklava). Ji panaši į sluoksniuotą tešlą, tačiau yra liesesnė. Filo yra atskiri permatomi sluoksniai. Sluoksniuotoji tešla yra vientisa masė. Sluoksniai susidaro kepimo metu. Filo tešla idealiai tinka gruziniškai achmai, kuri taip pat gaminama iš miltų sluoksnių su sūriu, gaminti. Su tokia tešla nereikės ilgai vargti. Daugelyje parduotuvių ji parduodama šaldyta.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma su filo tešla Žingsnis 1
Paruoškite achmą iš fillo tešlos. Sumaišykite sūrį su kiaušiniu ir pienu. Atskirame inde rankomis suplėšykite fillo tešlos gabalėlius. Sudėkite į pieno ir sūrio mišinį, išmaišykite.

Žingsnis 2

Achma su filo tešla Žingsnis 2
Paruoškite achmą kepimui. Sudėkite mišinį į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos