Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su filo tešla
Filo - tai ploniausia elastinga tešla, kilusi iš Viduržemio jūros regiono (iš jos gaminama garsioji baklava). Ji panaši į sluoksniuotą tešlą, tačiau yra liesesnė. Filo yra atskiri permatomi sluoksniai. Sluoksniuotoji tešla yra vientisa masė. Sluoksniai susidaro kepimo metu. Filo tešla idealiai tinka gruziniškai achmai, kuri taip pat gaminama iš miltų sluoksnių su sūriu, gaminti. Su tokia tešla nereikės ilgai vargti. Daugelyje parduotuvių ji parduodama šaldyta.
Žingsnis 1
Paruoškite achmą iš fillo tešlos. Sumaišykite sūrį su kiaušiniu ir pienu. Atskirame inde rankomis suplėšykite fillo tešlos gabalėlius. Sudėkite į pieno ir sūrio mišinį, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite achmą kepimui. Sudėkite mišinį į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos