Publikavimo data: 2024-06-08
Achma su kefyru
Vienas iš originalių miltų produktų yra achma. Tai gruzinų ir turkų virtuvės patiekalas. Tik Gruzijoje achma yra sluoksniuotas liesas pyragas su sūriu, o Turkijoje - bandelės formos bandelė. Gruziniška achma panaši į chačapuri. Jis gaminamas iš tešlos be mielių, klojant ją sluoksniais. Kiekvienas sluoksnis šiek tiek išverdamas, atvėsinamas ir dedamas vienas ant kito. Tai gana varginantis procesas. Achma galima greitai paruošti su kefyru ir pitos duona orkaitėje. Ji bus tokia pat skani ir soti.
Žingsnis 1
Sumaišykite kiaušinių ir kefyro įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite kefyrą, druską, pipirus ir suplakite.
Žingsnis 2
Iškepkite achmą su kefyru orkaitėje. Nustatykite 180 laipsnių orkaitės temperatūrą. Ant kepimo formos dugno sudėkite neišvyniotą lavašą. Kraštai turi kaboti nuo šonų. Antrąjį lavašo lakštą perpjaukite pusiau ir uždėkite skersai ant viršaus. Paviršių patepkite įdaru. Pabarstykite adygeya ir kietuoju sūriu. Ant sūrio uždėkite likusią pitos dalį. Vėl sutepkite riebalais, pabarstykite sūriu. Uždenkite kabančiais pitos kraštais. Apšlakstykite likusiu įdaru. Kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos