Achma su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Achma su kefyru

Vienas iš originalių miltų produktų yra achma. Tai gruzinų ir turkų virtuvės patiekalas. Tik Gruzijoje achma yra sluoksniuotas liesas pyragas su sūriu, o Turkijoje - bandelės formos bandelė. Gruziniška achma panaši į chačapuri. Jis gaminamas iš tešlos be mielių, klojant ją sluoksniais. Kiekvienas sluoksnis šiek tiek išverdamas, atvėsinamas ir dedamas vienas ant kito. Tai gana varginantis procesas. Achma galima greitai paruošti su kefyru ir pitos duona orkaitėje. Ji bus tokia pat skani ir soti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma su kefyru Žingsnis 1
Sumaišykite kiaušinių ir kefyro įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite kefyrą, druską, pipirus ir suplakite.

Žingsnis 2

Achma su kefyru Žingsnis 2
Iškepkite achmą su kefyru orkaitėje. Nustatykite 180 laipsnių orkaitės temperatūrą. Ant kepimo formos dugno sudėkite neišvyniotą lavašą. Kraštai turi kaboti nuo šonų. Antrąjį lavašo lakštą perpjaukite pusiau ir uždėkite skersai ant viršaus. Paviršių patepkite įdaru. Pabarstykite adygeya ir kietuoju sūriu. Ant sūrio uždėkite likusią pitos dalį. Vėl sutepkite riebalais, pabarstykite sūriu. Uždenkite kabančiais pitos kraštais. Apšlakstykite likusiu įdaru. Kepkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos