Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su krapais
Achma yra tradicinis gruzinų ir turkų virtuvės patiekalas. Tai aukso spalvos pyragas su traškia plutele, o viduje - minkštas ir orus. Kad jis būtų kuo puresnis, tešlą reikia iškočioti labai plonai, beveik laikraščio lapo storio. Tradiciškai įdarui naudojamas kelių rūšių sūrus sūris. Jei į sūrį pridėsite žolelių, pyragas įgaus papildomą aromatą, skonį ir spalvą. Kepimui geriau pasirinkti formą aukštais šonais. Taip tešla geriau iškeps ir nesubyrės.
Žingsnis 1
Paruoškite visus achmos ingredientus. Kiekvieną tešlos sluoksnį plonai iškočiokite. Išplakite kiaušinius su grietinėle. Brinzą sutrinkite šakute. Smulkiai supjaustykite krapus, sumaišykite su sūriu. Padalykite į tris dalis. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno dėkite tešlos sluoksnį. Aptepkite kiaušinio mišiniu. Dėkite dalį įdaro ir kelis gabalėlius sviesto. Šiuos sluoksnius kartokite, kol baigsis įdaras. Paskutinį tešlos sluoksnį aptepkite likusiu kiaušinių mišiniu. Pyragą kepkite 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos