Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su pienu
Gruziniška achma su pienu pagal šį receptą ruošiama tradiciniu būdu, t. y. sluoksniuojant liesą tešlą. Įdarui puikiai tinka jauni Kaukazo sūriai - suluguni, brynza, Osetijos, Imeretijos ir kiti. Achma sluoksniai iš anksto 30 sekundžių verdančiame pasūdytame vandenyje, atvėsinami ir dedami į kepimo formą, apibarstomi sūriu ir sviestu. Svarbiausia vienu metu paruošti du indus virimui - puodą su karštu vandeniu ir platų dubenį šaltam vandeniui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite į dubenį, šiek tiek pasūdykite, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Rankomis išminkykite tešlą. Ji turėtų išeiti maždaug tokia pati kaip koldūnams. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti achma. Padalykite tešlą į 8 dalis ir kiekvieną iš jų plonai iškočiokite į apskritimą, kuris turėtų būti šiek tiek didesnis už kepimo formą. Formą gausiai ištepkite aliejumi. Sudėkite pirmąjį sluoksnį. Vėl gausiai patepkite aliejumi.
Žingsnis 3
Išvirkite sluoksnius. Puode užvirinkite pusę vandens su druska, įpilkite augalinio aliejaus. Likusį šaltą vandenį supilkite į platų dubenį. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus pirmąjį ir paskutinįjį, 30 sekundžių pavirkite vandenyje, tada iš karto, naudodami sietelį ar sietelį, sudėkite į šaltą vandenį. Tada padėkite ant rankšluosčio, kad susigertų drėgmės perteklius.
Žingsnis 4
Baigkite virti achmą. Ant pirmojo sluoksnio uždėkite antrąjį iškeptą tešlos sluoksnį. Aptepkite sviestu ir pabarstykite sūriu. Tą patį padarykite ir su likusiais sluoksniais. Paskutinį sluoksnį (dar neiškeptą) pabarstykite sūriu. 30 minučių padėkite šaltai. Tada žalią achmą supjaustykite į 6-8 dalis. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos