Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su sūriu
Achma - tai nacionalinis gruzinų pyragas, kurį sudaro daug sluoksnių tešlos. Jam gaminti naudojama daug jauno sūrio. Galima naudoti bet kurį Kaukazo sūrį: brynzą, Imeretijos sūrį, suluguni, Adygėjaus sūrį. Nebūtina naudoti tik vienos rūšies - patiekalas bus skanesnis, jei imsite kelis skirtingus. Pyrago tešla turi būti nesaldi, o sūris - sūrus. Jei reikia, sūrį galima papildomai pasūdyti.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje plaktuvu įmuškite kiaušinius. Supilkite pasūdytą vandenį ir tada dalimis supilkite miltus. Viską sumaišykite ir išminkykite elastingą tešlą. Padalykite ją į 7 dalis, iš kurių 6 turėtų būti vienodos, o viena šiek tiek didesnė. Iš jų iškočiokite rutuliukus. Kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir iškočiokite tešlą. Sviestą ištirpinkite puode ant kaitros. Sutarkuokite sūrius ir sumaišykite juos. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, kurio skersmuo šiek tiek didesnis nei kepimo indo skersmuo - apie 3 cm. Po 5 sluoksnius po vieną 30-40 sekundžių virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje. Kiekvieną iš jų nuplikykite šaltu vandeniu ir padėkite ant rankšluosčio.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Didžiausią žalią sluoksnį sudėkite į formą ir patepkite sviestu. Ant viršaus pabarstykite sūrio, kad jis padengtų visą paviršių. Ant sūrio uždėkite paruoštą tešlos sluoksnį. Sluoksnį patepkite sviestu ir apibarstykite sūriu. Pakartokite su likusiais keturiais sluoksniais. Uždenkite pyragą paskutiniu žalios tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus žemiausiu sluoksniu. Jį taip pat patepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 40 minučių.
Kategorijos