Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su varške
Achma yra sluoksniuotas pyragas su daug sūrio. Šis patiekalas paplitęs Kaukaze, o jo tėvyne laikoma Gruzija. Pagal tradicinį receptą į pyragą dedama daug sviesto, todėl pyragas tampa labai sotus, bet kartu ir riebus. Šiame recepte pateikiamas paprastas ir dietinis achma variantas - su varške ir plona pitos duona. Dažnai į įdarą dedama žalumynų, tačiau pagal pageidavimą galima naudoti ir kitus ingredientus.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Vištienos kiaušinius su druska suplakite plaktuvu. Sudėkite kefyrą ir viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite pyragą. Į kepimo formą dėkite pitos sluoksnį taip, kad kraštai šiek tiek išsikištų iš formos. Užpildykite jį kiaušinių ir kefyro mišiniu. Dalį mišinio palikite viršutiniam pyrago sluoksniui patepti. Peiliu smulkiai supjaustykite žoleles. Sutrupinkite varškę. Sumaišykite varškę su žolelėmis ir supilkite į įdarą.
Žingsnis 3
Iškepkite achma. Antrąjį pitos lakštą suplėšykite į kelis gabalėlius ir išdėliokite juos ant įdaro bet kokia tvarka. Uždenkite pyragą apatinio lavašo kraštais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Aptepkite achma viršų likusiu įdaru ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos