Achma su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Achma su varške

Achma yra sluoksniuotas pyragas su daug sūrio. Šis patiekalas paplitęs Kaukaze, o jo tėvyne laikoma Gruzija. Pagal tradicinį receptą į pyragą dedama daug sviesto, todėl pyragas tampa labai sotus, bet kartu ir riebus. Šiame recepte pateikiamas paprastas ir dietinis achma variantas - su varške ir plona pitos duona. Dažnai į įdarą dedama žalumynų, tačiau pagal pageidavimą galima naudoti ir kitus ingredientus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma su varške Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Vištienos kiaušinius su druska suplakite plaktuvu. Sudėkite kefyrą ir viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Achma su varške Žingsnis 2
Surinkite pyragą. Į kepimo formą dėkite pitos sluoksnį taip, kad kraštai šiek tiek išsikištų iš formos. Užpildykite jį kiaušinių ir kefyro mišiniu. Dalį mišinio palikite viršutiniam pyrago sluoksniui patepti. Peiliu smulkiai supjaustykite žoleles. Sutrupinkite varškę. Sumaišykite varškę su žolelėmis ir supilkite į įdarą.

Žingsnis 3

Achma su varške Žingsnis 3
Iškepkite achma. Antrąjį pitos lakštą suplėšykite į kelis gabalėlius ir išdėliokite juos ant įdaro bet kokia tvarka. Uždenkite pyragą apatinio lavašo kraštais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Aptepkite achma viršų likusiu įdaru ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos