Achma su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Achma su vištiena

Nesaldinta tešla achmai, gruziniškam sluoksniuotam pyragui su sūriu, minkoma iš kvietinių miltų ir vištų kiaušinių. Ji primena makaronų arba lazanijos tešlą. Svarbu, kad tešla būtų tvirta, bet elastinga, nes ją reikia labai plonai iškočioti. Tradicinis achma įdaras yra sūrelis, tačiau pagal skonį galima dėti vištienos, prieskoninių žolelių, grybų, varškės ar kumpio. Svarbiausia, kad įdaras būtų sūrus. Įprasta achma patiekti karštą su matsoni, kefyru arba rūgpieniu.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Achma su vištiena Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite vandenį iki maždaug 40 laipsnių Celsijaus. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir šiltu vandeniu. Į didelį dubenį suberkite miltus, viršuje padarykite duobutę, į ją supilkite kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus. Užminkykite elastingą tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 2

Achma su vištiena Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Vištieną atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Vištieną sumaišykite su sūriu. Padalykite į 3 porcijas. Ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 3

Achma su vištiena Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite achmą. Tešlą sudėkite į formą, patepkite sviestu, ant viršaus sudėkite dalį įdaro. Tešlos, sviesto ir įdaro sluoksnius kartokite tol, kol baigsite gaminti įdarą. Pyragą kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos