Publikavimo data: 2024-05-26
Achma su vištiena
Nesaldinta tešla achmai, gruziniškam sluoksniuotam pyragui su sūriu, minkoma iš kvietinių miltų ir vištų kiaušinių. Ji primena makaronų arba lazanijos tešlą. Svarbu, kad tešla būtų tvirta, bet elastinga, nes ją reikia labai plonai iškočioti. Tradicinis achma įdaras yra sūrelis, tačiau pagal skonį galima dėti vištienos, prieskoninių žolelių, grybų, varškės ar kumpio. Svarbiausia, kad įdaras būtų sūrus. Įprasta achma patiekti karštą su matsoni, kefyru arba rūgpieniu.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite vandenį iki maždaug 40 laipsnių Celsijaus. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir šiltu vandeniu. Į didelį dubenį suberkite miltus, viršuje padarykite duobutę, į ją supilkite kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus. Užminkykite elastingą tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Vištieną atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Vištieną sumaišykite su sūriu. Padalykite į 3 porcijas. Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite achmą. Tešlą sudėkite į formą, patepkite sviestu, ant viršaus sudėkite dalį įdaro. Tešlos, sviesto ir įdaro sluoksnius kartokite tol, kol baigsite gaminti įdarą. Pyragą kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos