Adjapsandali classic pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Adjapsandali classic

Adžapsandali yra populiarus Kaukaze daržovių patiekalas, savo sudėtimi ir paruošimo būdu panašus į garsųjį prancūziškąjį ratatouille. Tačiau, skirtingai nei Vakarų Europoje, klasikinis ajapsandali visada gaminamas iš baklažanų, pridedant autentiškų kaukazietiškų prieskonių. Pagrindinių gruziniško ajapsandali recepto ingredientų sudėtis yra pažįstama šeimininkėms, kurios yra įpratusios konservuoti daržovių salotas žiemai: tai baklažanai, pomidorai, svogūnai ir saldžiosios paprikos.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
73 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adjapsandali classic Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Papriką supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir lengvai apkepkite baklažanus, tada sudėkite juos į atskirą lėkštę. Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Perkelkite į švarią lėkštę ir 5 minutes kepkite paprikos juosteles.

Žingsnis 2

Adjapsandali classic Žingsnis 2
Daržoves pagardinkite žolelėmis ir prieskoniais. Pomidorus sutrinkite pomidorų trintuvu. Smulkiai supjaustykite kalendrą. Gilioje keptuvėje sumaišykite pakepintus svogūnus ir paprikas, pomidorų minkštimą, aštriąją papriką, česnaką ir žoleles. Pagardinkite druska ir išmaišykite. Ant silpnos ugnies troškinkite apie 4-5 minutes. Tada sudėkite kalendras, apynius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Adjapsandali classic Žingsnis 3
Surinkite ajapsandalį. Gilioje molinėje arba keraminėje lėkštėje sluoksniuokite daržoves su prieskoniais. Ant viršaus sudėkite keptus baklažanus. Juos vėl uždenkite daržovių sluoksniu. Tada vėl sudėkite baklažanus ir uždenkite daržovėmis. Palikite ajapsandali 30 minučių, kad ajapsandali pritrauktų prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos