Publikavimo data: 2024-05-25
Ajapsandali su mėsa
Šio tradicinio gruziniško patiekalo variantų yra tiek, kiek raidžių yra jo pavadinime. Pagrindiniai jo ingredientai yra pomidorai, baklažanai ir prieskoniai, o kitų produktų pridėjimas priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Nepaisant to, kad pagal klasikinį receptą mėsos ir bulvių nėra, šie du ingredientai leidžia lengvą užkandį paversti visaverčiais pietumis. Galite naudoti bet kokią mėsą, tačiau geriausia rinktis jautieną - dėl jos patiekalas įgaus sodrų ir sultingą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - apskritimais. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais, pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais. Stambiai supjaustykite papriką.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite jį ir sudėkite mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami, kol mėsa lengvai paruduos. Į keptuvę su mėsa sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas. Maišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai ir morkos suminkštės.
Žingsnis 3
Baigkite virti ajapsandalį. Perkelkite mėsą ir daržoves į gilią keptuvę storu dugnu ir sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Baklažanus nuplaukite vandeniu, kad nuplautų druską. Perkelkite juos į puodą, sudėkite supjaustytas paprikas ir pomidorus. Pabarstykite druska, pipirais, suberkite adžiką ir supilkite į puodą vandenį. Uždenkite dangčiu ir statykite ant didelės ugnies. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Į išvirusį patiekalą suberkite smulkintus krapus, petražoles ir česnakus. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos