Ajapsandali pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Ajapsandali

Adžapsandali - tai patiekalas, gaminamas kiekvienoje Kaukazo ir Užkaukazės šeimoje. Jo išskirtinumas - įvairių daržovių derinys, kuris, susipynęs tarpusavyje, įgauna neįtikėtiną skonį. Dėl didelio populiarumo kiekvienoje tautoje ajapsandali ruošiamas skirtingai. Todėl yra ir daugybė receptų. Tačiau patiekalo pagrindas visada tas pats - baklažanai, pomidorai ir žolelės. Kaip užkandis patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ajapsandali Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Baklažanus supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite juos į dubenį, pasūdykite ir palikite 15-20 min. Tada išspauskite iš jų skystį. Svogūnus ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite česnaką. Sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite žoleles.

Žingsnis 2

Ajapsandali Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite pusę augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanus. Kepkite 10 minučių. Sudėkite į sietelį ir nusausinkite riebalų perteklių.

Žingsnis 3

Ajapsandali Žingsnis 3
Apkepkite paprikas ir morkas. Įkaitinkite keptuvę, supilkite likusį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Sudėkite paprikas ir morkas ir kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Ajapsandali Žingsnis 4
Troškinkite daržoves. Į keptuvę prie paprikų ir morkų sudėkite baklažanus, pomidorus, bazilikus, krapus, petražoles, česnakus, raudonąją papriką ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir 10-15 min. troškinkite ant mažos ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos