Publikavimo data: 2024-05-01
Ajapsandali
Adžapsandali - tai patiekalas, gaminamas kiekvienoje Kaukazo ir Užkaukazės šeimoje. Jo išskirtinumas - įvairių daržovių derinys, kuris, susipynęs tarpusavyje, įgauna neįtikėtiną skonį. Dėl didelio populiarumo kiekvienoje tautoje ajapsandali ruošiamas skirtingai. Todėl yra ir daugybė receptų. Tačiau patiekalo pagrindas visada tas pats - baklažanai, pomidorai ir žolelės. Kaip užkandis patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Baklažanus supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite juos į dubenį, pasūdykite ir palikite 15-20 min. Tada išspauskite iš jų skystį. Svogūnus ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite česnaką. Sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite pusę augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanus. Kepkite 10 minučių. Sudėkite į sietelį ir nusausinkite riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Apkepkite paprikas ir morkas. Įkaitinkite keptuvę, supilkite likusį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Sudėkite paprikas ir morkas ir kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Troškinkite daržoves. Į keptuvę prie paprikų ir morkų sudėkite baklažanus, pomidorus, bazilikus, krapus, petražoles, česnakus, raudonąją papriką ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir 10-15 min. troškinkite ant mažos ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos