Publikavimo data: 2024-05-25
Ajapsandali su bulvėmis
Išvertus iš turkų kalbos, "ajapsandali" reiškia "koks skanus tu esi". Dėl šio patiekalo autorystės ginčijasi gruzinų, abchazų, armėnų ir azerbaidžaniečių virtuvės. Iš esmės "ajapsandali" yra daržovių troškinys su prieskoniais ir česnakais. Baklažanai, pomidorai ir paprikos išlieka nepakitusios klasikinio recepto sudedamosios dalys. Egzistuoja daugybė gaminimo variantų, įskaitant ir bulvių naudojimą. Šakninės daržovės buvimas recepte gali suklaidinti klasikinio ajapsandali šalininkus, tačiau su ja patiekalas yra daug sotesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite baklažanus. Paskui, norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus, sudėkite daržoves ant popierinių rankšluosčių. Po poros minučių perkelkite į keptuvę.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Keptuvėje 10 minučių pakepinkite svogūną. Tada sudėkite bulves, morkas ir saldžiąsias paprikas. Kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite daržoves į keptuvę su baklažanais. Nulupkite pomidorus nuo odelės, supjaustykite kubeliais ir perkelkite į puodą. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite prieskonius. Į puodą suberkite žoleles, aitriąją papriką ir prieskonius. Įberkite druskos, pipirų ir česnako ir palikite troškintis dar 10 minučių. Nuimkite patiekalą nuo ugnies ir palikite po dangčiu pusvalandžiui.
Kategorijos