Publikavimo data: 2024-05-25
Ajapsandalai lėtoje viryklėje
Be šio populiaraus patiekalo neapsieina nė vienas gruzinų ar kaukaziečių restoranas. Baklažanai, pomidorai, saldžiosios paprikos, česnakai, svogūnai ir prieskoninės žolelės yra privalomi klasikinio recepto ingredientai. Kartais, kad patiekalas būtų sotesnis, į jį dedama bulvių ir mėsos. Užkandį galima kepti ant grotelių, keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau paprasčiausias, bet ne mažiau skanus ir aromatingas variantas - gaminti ajapsandali daugiafunkcinėje keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į dubenį ir pasūdykite. Tuomet sumaišykite ir palikite 10-15 min.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į multicookerio dubenį įpilkite 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus. Į multicookerį sudėkite svogūną. Įjunkite "Kepimo" programą ir 20 minučių kepkite svogūnus, reguliariai maišydami. Po 10 minučių į svogūnus sudėkite pomidorus ir paprikas. Kepkite daržoves iki programos pabaigos.
Žingsnis 3
Sudėkite baklažanus. Išspauskite baklažanus iš skysčio ir sudėkite juos į multicooker. Į daržoves sudėkite česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir įjunkite "Troškinimo" programą 25 minutėms.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir po 15 minučių virimo sudėkite į multicookerį. Pasigirdus garsiniam signalui, išimkite patiekalą iš multicookerio, atvėsinkite jį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kategorijos