Ajapsandalai lėtoje viryklėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Ajapsandalai lėtoje viryklėje

Be šio populiaraus patiekalo neapsieina nė vienas gruzinų ar kaukaziečių restoranas. Baklažanai, pomidorai, saldžiosios paprikos, česnakai, svogūnai ir prieskoninės žolelės yra privalomi klasikinio recepto ingredientai. Kartais, kad patiekalas būtų sotesnis, į jį dedama bulvių ir mėsos. Užkandį galima kepti ant grotelių, keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau paprasčiausias, bet ne mažiau skanus ir aromatingas variantas - gaminti ajapsandali daugiafunkcinėje keptuvėje.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ajapsandalai lėtoje viryklėje Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į dubenį ir pasūdykite. Tuomet sumaišykite ir palikite 10-15 min.

Žingsnis 2

Ajapsandalai lėtoje viryklėje Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į multicookerio dubenį įpilkite 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus. Į multicookerį sudėkite svogūną. Įjunkite "Kepimo" programą ir 20 minučių kepkite svogūnus, reguliariai maišydami. Po 10 minučių į svogūnus sudėkite pomidorus ir paprikas. Kepkite daržoves iki programos pabaigos.

Žingsnis 3

Ajapsandalai lėtoje viryklėje Žingsnis 3
Sudėkite baklažanus. Išspauskite baklažanus iš skysčio ir sudėkite juos į multicooker. Į daržoves sudėkite česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir įjunkite "Troškinimo" programą 25 minutėms.

Žingsnis 4

Ajapsandalai lėtoje viryklėje Žingsnis 4
Baigti gaminti. Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir po 15 minučių virimo sudėkite į multicookerį. Pasigirdus garsiniam signalui, išimkite patiekalą iš multicookerio, atvėsinkite jį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos