Publikavimo data: 2024-05-25
Ajapsandalai orkaitėje
Adžapsandali - skanus tradicinis Gruzijos, Armėnijos ir Azerbaidžano virtuvių užkandis, primenantis daržovių troškinį ar apkepą. Klasikiniame recepte yra tik daržovių, žolelių, aliejaus ir prieskonių, todėl patiekalas puikiai tinka vegetarams. Verta bent kartą pasigaminti ajapsandali ant grotelių ir paragauti istorinio jo varianto. Pasak legendos, taip jį gamindavo Gruzijos piemenys kalnuose. Tačiau jei neturite tokios galimybės, šį patiekalą galite lengvai ir skaniai pasigaminti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Baklažaną perpjaukite į dvi dalis ir kiekvienoje pusėje peiliu padarykite įpjovas. Stambiai supjaustykite pomidorus. Išdėliokite daržoves ant kepimo skardos ir lengvai pabarstykite usko-suneli.
Žingsnis 2
Iškepkite daržoves. Pasiųskite daržoves kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Pomidorus galima išimti po 10 minučių, nes jie bus iškepę anksčiau.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Kai daržovės bus paruoštos, supjaustykite jas dideliais kubeliais, jei reikia, pašalinkite odą. Tada sudėkite į dubenį, pabarstykite smulkintomis žolelėmis, svogūnais, česnakais ir likusiais prieskoniais. Apšlakstykite patiekalą actu ir aliejumi, kruopščiai išmaišykite ir 30 minučių atšaldykite šaldytuve.
Kategorijos