Publikavimo data: 2024-01-16
Hachapuri ant grotelių receptas
Paprasčiausias būdas paruošti khachapuri - kepti jį keptuvėje. Patiekalas gaunasi labai skanus, jei negailite sūrio. Paprastai naudojamas suluguni, bet galima gaminti su bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skirtingai nei Adžarijos chačapuri tešlą (su žaliu kiaušiniu), chačapuri tešlą labai lengva paruošti keptuvėje. Keptuvėje keptuvės chačapuri receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai patiekti skanų sūrio plokštainį.
Žingsnis 1
Iš anksto sutarkuokite sūrį. Paruoškite gilų dubenį. Išimkite keptuvę su dangčiu, patepkite ją augaliniu aliejumi. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles. Patogiai išdėliokite visus produktus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, druską, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 4
Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos